četvrtak, 2. veljače 2017.

Orginalni recept za Burek iz Bosne

Orginalni recept za Burek iz Bosne

Mnoge buregdzinice u Bosni prave burek na ovaj nacin jer je naj jednostavnije i naj brze. Za ovaj burek vam netreba veliki prostor ili oklagija a sto je naj bitnije svima uspe, ukusno, bez napora da bi ste dobili tanko prozirno testo. Ja sam punila i sa mesavinom sira i kiselog vrhnja, jako fino. Probacu da punim i sa krompirom, slatkim nadevom ( visnjama i jabukama ). Moj radni prostor je bila silikonska podloga koju sam nauljila.

Sastojci

  • 500 gr mekog brasna
  • 260 ml mlake vode
  • 15 gr soli
  • 1 zlica ulja ( neko stavi a neko ne )
  • .....Fil....
  • 1-2 zlice ulja
  • 1 glavica crvena luka sitno naseckana
  • 500 gr mlevene govedine ( junetine )
  • 1.5 zlicica soli
  • 1/2 zlicice mlevenog bibera
  • Plus 120 ml ulja


Priprema

  1. 1.
    Umesiti testo i dobro izraditi. Oblikovati 8 loptica. Ca 100 gr teske svaka loptica.
  2. 2.
    Ulijte u posudu 120 ml ulja i u to uvaljajte loptice i neka stoje u ulju 30 min do 1 sat.
  3. 3.
    Na zagrejanom ulju ( 1 - 2 zlice ) poprziti luk dok nepostane staklast, te dodati mleveno meso, promesati, dodati sol i mleveni biber, pa dinstati dok meso nepromene boju. Ukloniti sa vatre i ohladiti
  4. 4.
    Na nauljenoj radnoj povrsini ili jos najbolje na silikonskoj povrsini takodje nauljenoj, dlanovima rastanjujte testo sto tanje, prstima rastanjujte krajeve. Naneti 1/8 fila na duzi kraj. ( ulje za rad je iz posude gde su se odmarale jufke ).

  5. 5.
    Urolati.
  6. 6.
    Smotati u burek
  7. 7.
    Tako pripremljene bureke stavljati u dobro nauljenu tepsiju. ( tepsiju nauljiti sa uljem u kome su se odmarale loptice ), nauljiti svaki burek ( sa istim uljem iz posude ). Staviti peci u prethodnoj zagrejanoj pecnici na 190 - 200 stepeni.
  8. 8.
    Bureke peci dok neporumene do 30 minuta ili vise, ovisno od pecnice.




Nema komentara:

Objavi komentar