nedjelja, 19. veljače 2017.

Lažno jaje na oko

Lažno jaje na oko


Sastojci

3 jaja
100 g šećera
1 paketić vanilin šećera
prstohvat soli
sok pola limuna
1 dcl jogurta
1,5 dcl ulja
150 g brašna
1 paketić praška za pecivo
krema
8 dcl mlijeka
2 vrećice praška za puding vanilija
2 paketića vanilin šećera
2 žlice brašna
2 žlice šećera
2 žlice meda
350 g milerama (ili punomasnog kiselog vrhnja)
50 g bijele čokolade
još nam treba…
1 kompot od marelica (ili bresaka)
1 kompot od višanja
2 paketića preljeva za torte
1 dcl likera od bresaka ili višanja

Priprema

1.
Pjenasto izlupati jaja, dodati sol, šećer i vanilin šećer i miksati oko 2 minute dok se obujam ne udvostruči.
2.
Uliti limunov sok, ulje i jogurt, izmiješati, dodati prosijano brašno s praškom za pecivo i kratko izmiksati.
3.
Biskvitnu smjesu uliti u lim za pečenje (onaj velik koji dobijete s pećnicom, u mom slučaju okrugao lim za pečenje, veličine otprilike kao i takav lim). Peći na 175*C dvadesetak minuta.
4.
U međuvremenu staviti mlijeko i med da se zagriju, odvojiti 2dcl mlakog mlijeka (ne vrućeg!) i uliti ga u već pomiješani prašak za puding s brašnom, šećerom i vanilin šećerom, i promiješati dok masa ne postane jednolična.
5.
Zakuhati puding masu u vrućem mlijeku. U još vruću kremu umiješati bijelu čokoladu i mileram, miješati dok masa ne postane ujednačena.
6.
Izvaditi pečeni biskvit iz pećnice i natopiti ga likerom, na njega rasporediti vruću kremu i ostaviti da se malo ohladi.
7.
Ocijediti marelice i višnje, sok sačuvati za preljev.
8.
Rasporediti voće po kremi i zakuhati 2 preljeva za torte u 600 ml tekućine od kompota (po uputama s vrećice) i preliti preko kolača.
9.
Ostaviti da se dooobro rashladi.

Nema komentara:

Objavi komentar