četvrtak, 23. veljače 2017.

Voćna salama

Voćna salama



Nekoć su se izvan sezone svježeg voća pripremale slastice od sušenog i koštuničavog voća. Danas svježeg voća ima tijekom cijele godine, ali sušeno je zadržalo svoj stari čar.


Sastojci
300 g suhih šljiva
500 g suhih smokava
250 g datulja
150 g oraha
200 g šećera u prahu
1 Vanilin šećer Dolcela
korica jedne naranče



Priprema
1.
Očišćene šljive, orahe i koricu naranče narežite na sitne komadiće. Smokve i datulje sameljite.
2.
Šećer u prahu s malo vode kuhajte do gustog sirupa (da se između dva prsta vuče nit), zatim skinite sa štednjaka, dodajte pripremljeno voće i dobro promiješajte.
3.
Aluminijsku foliju pospite s malo kristalnog šećera i odozgo rasporedite dobivenu smjesu. Pomoću folije valjajući oblikujte salamu i stavite je hladiti.
Posluživanje
Kad se voćna salama stvrdne, narežite je na tanke ploške.
Savjet
Voćnu salamu režite nožem s tankom oštricom koji uranjajte u vrelu vodu.

Nema komentara:

Objavi komentar