utorak, 21. veljače 2017.

Gulaš za gurmane

Gulaš za gurmane



Tražite li praktično jelo kojim možete nahraniti društvance od šestorice gurmana, zaustavite se na receptu za gulaš. Malo sjeckanja, malo prženja i pirjanja, a zatim neka se kuha do samoga finala


Sastojci  6 osoba
500 g svinjetine bez kosti
500 g teletine bez kosti
50 ml ulja
200 g luka
80 g mrkve
2 žlice Vegete
½ žličice suhog timijana
1 žličica kima
1 ljuta papričica
500 g krumpira
1 list Lovor sušeni Podravka
2 češnja češnjaka
200 ml Passate Podravka
300 g Smeđeg graha konzerviranog Podravka
50 ml crnog vina
2 žličice Gussnela Dolcela
1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema

1.
Svinjetinu i teletinu narežite na kockice i popecite na zagrijanom ulju.
2.
Dodajte nasjeckani luk, mrkvu narezanu na kolutiće, Vegetu, timijan, kim i ljutu papričicu. Pirjajte podlijevajući vodom oko 40 minuta.
3.
Nakon toga umiješajte krumpir narezan na kocke, list lovora, nasjeckani češnjak, passatu i podlijte s dovoljno vode da pokrijete sadržaj u loncu.
4.
Na kraju umiješajte kuhani grah, vino i Gussnel, kojeg ste prethodno razmutili u malo vode.
5.
U gulaš dodajte još toliko vode da dobijete željenu gustoću.
Posluživanje
Kratko prokuhajte, pospite peršinom i poslužite.
Savjet
Ovaj gulaš možete pripremiti na isti način s mesom divljači.

Nema komentara:

Objavi komentar