nedjelja, 19. veljače 2017.

Zaljubljena srca

Zaljubljena srca


Sastojci

TIJESTO
375g glatkog brašna
120g šećera u prahu
250g maslaca
2 žumanjka
malo naribane korice limuna
NADJEV
po potrebi marmelade od bilo kojeg crvenog voća
DEKORACIJA
50ml gustog soka od bilo kojeg voća crvene boje
150ml vode
1 crveni preljev za torte
malo marmelade

Priprema

1.
Zamijesi sve sastojke za tijesto i ostavi ga da odstoji barem pola sata na hladnom. Razvaljaj tijesto na debljinu od oko 3 mm i zreži kalupom kekse u obliku srca. Stavi ih na papirom prekriven lim i peci 10 min na 180°.
2.
Kad se kekse ohlade spajaj po dvije s marmeladom.
3.
Vodu i sok pomiješaj s praškom za preljev. Stavi na lagani plamen i neprestano miješaj do vrenja.Čim zavri makni s plamena i izlij u lim. Ostavi da se ohladi i stvrdne.
4.
Premaži sredinu srca s malo marmelade koja će poslužiti kao ljepilo za dekoraciju. Manjim kalupom izrezuj srca iz stvrdnutog preljeva te ih nožićem ili nekim sličnim alatom pažljivo i nježno odvajaj od lima i lijepi na srca. Površinu dekoracije po potrebi pritisni i zagladi nožićem. Nikako ne dirati prstima jer ostaju vidljivi otisci.
Posluživanje
Kod posluživanja je dobro da imate dovoljno veliku tacnu da svako srce ima svoje mjesto. Jako lijepo izgledaju i kad se napravi piramida od njih, ali ih u tom slučaju nemojte držati u toploj prostoriji jer će preljev omekšati i keksi će se prilijepiti međusobno.

Nema komentara:

Objavi komentar