nedjelja, 19. veljače 2017.

Srce od čokolade

Srce od čokolade




Sastojci
100 g maslaca
150 g Meda bagrem Podravka
prstohvat klinčića u prahu
½ žličice Cimeta mljevenog Podravka
2 Vanilin šećera Dolcela
naribana korica limuna i naranče
60 g čokolade za kuhanje
2 jaja
60 g Kokosova brašna Dolcela
200 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
1 Prašak za pecivo Dolcela
30 ml narančina soka
Za glazuru:
100 g čokolade za kuhanje
1 Vanilin šećer Dolcela
70 g Meda bagrem Podravka
50 g maslaca

Priprema

1.
Maslac i med izmiješajte.
2.
Dodajte klinčić, cimet, vanilin šećer te koricu limuna i naranče.
3.
Umiješajte otopljenu čokoladu, žumanjke i kokos.
4.
Od bjelanjaka istucite snijeg.
5.
U mješavinu s medom i maslacem naizmjence umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, snijeg od bjelanjaka i sok od naranče.
6.
Smjesu izlijte u kalup u obliku srca.
7.
Pecite na 175°C oko 40 minuta.
8.
Čokoladu otopite na pari, dodajte vanilin šećer, med i maslac. Izmiješajte i ohladite.
9.
Pečeni biskvit premažite pripremljenom glazurom.
Posluživanje
Poslužite dobro ohlađeno i po želji ukrašeno šlagom.
Savjet
Za pripremu ovog kolača koristite omekšali maslac.


Nema komentara:

Objavi komentar