nedjelja, 19. veljače 2017.

Kremisimo srce torta

Kremisimo srce torta



Sastojci

21 jaje
21 kasika + 300g secera
7dcl mleka
2 kasike sirceta
2 kasike kakao
12 kasika prezli
5 kasika gustina
2 kasike brasna
2kom (500g) margarina
500 g slaga

Priprema

1.
I kora: 7 belanaca umutiti penasto.Zatim dodati 7 kasika secera,1 kasiku sirceta i 4 kasike prezli. Sve sjediniti i razliti u pleh i ispeci.
2.
II kora: 7 belanaca umutiti penasto. Zatim dodati 7kasika secera,2 kasike kakaoa i 4 kasike prezli. Sve sjediniti i razliti u pleh i ispeci.
3.
III kora: Ista kao I kora.

4.
Fil: 21 zumance i 300g secera sjediniti.U posebnu posudu razmutiti 5 kasika gustina i 2 kasike brasna sa 7 dcl mleka,pa sjediniti sa zumancima. Kuvati na pari. Skuvano skinuti sa vatre i staviti da se ohladi. Kada se fil ohladi dodati 200 g istopljene cokolade i 2 razmucena margarina.
5.
500g slaga umutiti sa 0,5l vode.

6.
Filovati sledecim redom: I kora-fil-slag-II kora-fil-slag-III kora-fil-slag




Nema komentara:

Objavi komentar