nedjelja, 19. veljače 2017.

Cokoladno Srce Keksi

Cokoladno Srce Keksi


Sastojci  22 osobe

Za kekse:
100 g butera
250 g brasna
1 mala zlica praska za pecivo (5 g)
1 jaje (55 g)
30 g kakaoa
90 g secera u prahu
1 vanilin secer
1/2 male zlice cimta
30 g mljevenih badema
Punjenje:
150 g cokolade
60 ml vrhnja za kuhanje (slatko)

Priprema
1.
Sve sastojke za tjesto staviti u vecu posudu i izraditi u finu glatku smjesu,da se sve dobro sjedini.
Pripremiti 2 pleha oblozena sa papirom za pecenje.Ukljuciti pecnicu da se zagrije na 200°C
2.
Tjesto iz vise puta razvijati na malo brasna,debljine 0,5 mm vaditi srce oblik (moze i drugi ako nemate srce) stavljati ih na pleh (mali razmak izmedju) i staviti da se peku 15 minuta.
Pustiti ih na plehu da se dobro ohlade.
3.
Punjenje:
Cokoladu isjeci na sto sitnije pa je zajedno sa vrhnjem istopiti na laganoj vatri,cjelo vrjeme mjesati.
Na jednu polovinu keksa nanjeti po 1 malu zlicu coko smjese,razmazati lagano i prekriti sa drugom polovinom keksa.
Ostaviti ih da se punjenje fino stegne i ukrasiti ih po zelji sa gusom od secera.


Nema komentara:

Objavi komentar