nedjelja, 5. veljače 2017.

torta od voća

 torta od voća





SASTOJCI ZA LETNJU TORTU OD VOĆA:

6 jaja,
140 g maslaca,
150 g kristal šećera,
120 g mrvica od keksa,
140 g badema,
50 g šećera u prahu,
1 vanilin šećer,
dve oblande,
750 g sezonskog voća.
LETNJA TORTA OD VOĆA SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:

Dobro ulupati 140 g maslaca, 150 g šećera i 6 žumanaca.
Dodati obaren, oljušten i samleveni badem, mrvice od keksa i na kraju čvrst sneg od 6 belanaca.
Polovinu ove mase sipati u podmazan i brašnom posut pleh.
Preko ove mase staviti jednu oblandu veličine pleha, pa na nju staviti očišćeno voće (višnje, kajsije, breskve, jabuke…).
Preko voća sipati ostatak mase, pa odozgo staviti drugu oblandu.
Peći 20-25 minuta, a pre služenja posuti šećerom u prahu zamirisanim vanilom.

Nema komentara:

Objavi komentar