srijeda, 22. veljače 2017.

Cappuccino srca

Cappuccino srca


Za zaljubljene... i one koji kombinaciji cappuccina i cokolade ne mogu odoleti.

Sastojci

Testo
200 grama brasna
1 zumance
125 grama maslaca ili margarina
75 grama secera
50 grama krupno rendane cokolade za kuvanje
1 vanilin secer
1 kasika cappuccino praha
osim toga
200 grama gotove tamne glazure od cokolade ili kuverture
mala cokoladna srca za dekoraciju
3 kasike marmelade od borovnice
malo cimeta

Priprema

1.
Od navedenih sastojaka mikserom (sa nastavcima za testo) napraviti glatko testo.
Uviti u foliju i ostaviti sat vremena na hladno.
2.
Ukljuciti rernu na 180 stepeni.
3.
Na pobrasnjenoj radnoj povrsini razvaljati testo debljine 3 mm i modlom vaditi srca (velicine otprilike 5 cm).
Slagati na papirom oblozen pleh i peci 12-15 min.
4.
Gotova srca ostaviti da se ohlade.
Za to vreme istopiti glazuru na pari ili u mikrotalasnoj pecici.
5.
Polovinu srca umakati do pola u glazuru, ukrasiti sa po jedno cokoladno srce i ostaviti na resetku da se glazura stegne.
6.
Marmeladu zagrejati, dodati joj cimet i dobro promesati.
Marmeladom spajati po dva srca, dole cisto a gore cokoladno.

7.
Keksice drzati u plasticnoj ili limenoj kutiji...ili pak odmah pojesti :D
Posluživanje
Mogu se odmah jesti ali su bolji ako malo odstoje. Ja sam ih za Bozic pravila.

Nema komentara:

Objavi komentar