utorak, 21. veljače 2017.

Domache kobasice

Domache kobasice


Sastojci

3 kg. krupnije mlevenog svinskog mesa (po mogucnost od vrata)
3 struka praziluka (moze i crni luk)
1 casha hlebne mrvice
2 kasicice alove paprike
1 kasicica bjeli luk u prah
sol i papar po ukus
10 m tankih crijeva (slani)

Priprema
1.
Crijeva potopite u hladnoj vodi nek otstoju nekoliko sati (u tu vodu mozes dodati seckani bjeli luk da bih izvadio miris crijeva)
2.
Praziluk sitno naseckajte i proprzite na malo ulje dok malo omeksa
3.
Od sve navedene sastojke zamjesite smesu za kobasice (to ljepo rukama izgmjecite i umjesite)
4.
Crijeva lepo operi iznutra i nadvor..
5.
Smesom za kobasice punite crijeva duzinu koji vi volite pa zavijajte kad ste dobili volenu duzinu i produzite da puniti (ja ova radim na masinu za kobasice..Kitchen Aid mixer koji ima attacment za kobasice)


6.
Dobar tek

4 komentara: