subota, 4. veljače 2017.

Zvezda rolat

Zvezda rolat



Priprema: Secer i zumanjke umutiti dok masa ne posvetli. Umutiti belanjke sa malo soli, dodati 1½ kasiku secera i mutiti dok masa bude dovoljno cvrsta. Zumanjak-masi naizmenicno dodavati brasno i sneg od belanjaka, mesati oprezno sa iskljucenim mikserom da masa ostane penusava. Odvojiti od ove mase 3 velike kasike na stranu. Izmesati kakao i vodu i dodati odvojenoj zutoj masi. 



Pleh od ca. 32 x 32 cm obloziti papirom za pecenje. Zutu masu namazati na papir debljine 1 cm. Malom kasicicom stavljati na zutu masu krugove od kakao-mase, napraviti ca. 20 krugova Sa debljim drvcem (npr. drvce za raznjice) praviti zvezdice od tamnog testa.





Ugrijati rernu i peci 6 minuta na 200°C na sredini rerne.




Pecen biskvit odmah poklopiti na pripremljen drugi papir tako da su obe strane biskvita pokrivene sa papirom. Gornju stranu odmah prekriti sa mokrom cistom sudnom krpom i rukama je malo obraditi. Oprezno ukloniti papir i odmah sa donjim papirom uviti u rolnu i ohladiti.





Umutiti penasto putar i dodavati postepeno cokoladni puding, na kraju dodati umucen slag i sve dobro izjednaciti. 

Ohladjen biskvit filovati cokoladnim filom i oprezno napraviti rolnu. Staviti u frizider 6-8 sati. Prijatno!






Nema komentara:

Objavi komentar