utorak, 21. veljače 2017.

cokolada u casi

cokolada u casi



Sastojci  5 osoba

115g piskota
2dl kuhana kafa
5 zlicica liker od amatteta
200g tamne okolade
225g mascarpone sira
3dl vrhnje za šlag
3 zlice secera u prahu
4 jaja
po zelji tresnje

Priprema

1.
Skuhajte jaku crnu kavu i ohlađenu pomiješajte s amarettom ili maraschinom. Razlomite piškote na komadiće i posložite ih u zdjelu. Zalijte ih kavom. Izmiksajte žumanjak sa šećerom u prahu dok smjesa ne postane gusta
2.
Umiješajte mascarpone i izmiješano vrhnje za šlag. Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka, a zatim ga umiješajte u smjesu sa sirom. Razlomite kockice čokolade i rastopite ih na pari
3.
Pripremite čaše za desert. U svaku na dno posložite malo kreme od mascarponea pa red namočenih piškota koje zalijte rastopljenom čokoladom. Opet posložite red kreme, rastopljenu čokoladu i ukrasite ušećerenom trešnjom. Ostavite zdjelicu na hladnom sat vremena, a zatim poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar