ponedjeljak, 20. veljače 2017.

Dukan slavonska kobasica

Dukan slavonska kobasica


Sastojci

SMJESA ZA KOBASICU
30 dkg mljevene nemasne junetine
50 dkg mljevene puretine
1-3 kavene žlice soli .....po ukusu
1-2 kavene žlice mljevene slatke paprike
1 kavena zlicica ljute paprike
1-2 kavene zlicice mljevenog bijelog luka
malo papra
malo vegete
malo karija ( nije nuzno)
4 jusne zlice tople vode
ZA PUNJENJE
plasticna boca
crijeva za kobasice

Priprema
1.
Sve sastojke dobro izmjesajte rukom i provjerite jeli vam dovoljno slano, ljuto......


2.
Zatim na plasticnoj boci od mineralne vode (ili bilo kojeg drugog soka) odrezite dio, tako da vam ostane vrh i dio boce otprilike sirine dlana. Kao na slici.
Uzmite crijeva za kobasicu. Moja su dimenzija 32/35 A , odvojite si jedno dugacko crijevo i malo ga properite i ostavite par minuta u toploj vodi da omeksa.
Zatim odrezite na duzinu koliku zelite kobasicu i navucite crijevo na vrh boce.


3.
U siri kraj boce stavite meso i tiskajte ga rukom da krene puniti crijevo. Postupak je isti kao i kod punjenja pravih kobasica na stroju. Pazite da u crijevima nema zraka, tu i tamo crijevo bocnite ;) .


4.
Tako napravljene kobasice pecite u tavi podlijevajuci s malo vode da ne zagore.


5.
Posluzite ih uz kiseli kupus mmmmmm :*


Samo napomena:
Mislim da ove kobasice ne bi bile dobre za susenje jer u njima nema masnoce, ali ne znaci da ja necu probati ;)
Slobodno se igrajte sa zacinima :)

Posluživanje
Drage moje Dobar vam tek :)

Nema komentara:

Objavi komentar