GRAH U KOTLICU
Sastojci 20 osoba
1 kg grah
1 kg crveni lik
1 kg polutrajna kobasica (kranjska)
0,5 kg slanina
2,5 kg svinjske nogice
0,5 kg svinjski rep
1 kg suhi svinjskih rebara ili kosti od krmenadle
1 kg junetine (špic rebara sa hrskavicom)
1 svježa crvena paprika
2 srednja krumpira
2 žlice vegete
0,25 kg mrkve
o,15kg peršin
0,10kg celerov korijen
60 g crvena slatka mljevena paprika 3 vel. žlice
10 g crvene ljute mljevene paprike 1/2 vel. žlice
Priprema
U kotlić od 30 l dodaj nasjeckani luk, povrće, nasjeckane nogice, rep i junetinu. Dinstaj pola sata. Dodaj grah(odstajan u vodi 24 sata),suho meso, slaninu isjeckanu na veče pljoške, polutrajne kobasice i zali sa vodom do 3/4 kotlića. Kad uvrije dodaj zaćine i kuhaj 2 sata na laganoj vatri.
Nema komentara:
Objavi komentar