nedjelja, 19. veljače 2017.

Obična štrudla od jabuka…

Obična štrudla od jabuka…


Sastojci

1 pakiranje (500g) lisnatog tijesta (moje je iz Lidla)
8-9 srednje velikih jabuka
po želji (ja sam stavila 100 g) šećera
2 velike žlice vanil šećera
nekoliko kapi arome: vanilije
badema
ruma
3-4 velike žlice krušnih mrvica
1 velika žlica (ravna) cimeta u prahu
1 sok limuna (manjeg)
1 jaje (za premazivanje štrudle)
malo šećera u prahu (za posipanje štrudle)

Priprema

ZLATNA JABUKA
1.
Lisnato tijesto prerezati na 4 dijela
2.
Svaki dio razvaljati na veličinu (otprilike) 35×25 cm
3.
Filovati nadjevom od jabuka
NADJEV:
4.
Jabuke naribati pa u njih umiješati sok jednog limuna (manjeg)
5.
Dodati im šećer po svojem guštu i vanil šećer
6.
Promiješati
7.
Sada dodati cimet i po nekoliko kapi arome vanilije, badema i ruma
8.
Na kraju dodati i 3-4 žlice krušnih mrvica
9.
Sve dobro sjediniti i podijeliti na 4 jednaka dijela pa napraviti štrudle
10.
Štrudle prije pečenja premažemo umučenim jajem
11.
Peči u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 20-25 minuta tj. dok ne dobije lijepu zlatnu boju 
Dobar tek!!!

Nema komentara:

Objavi komentar