nedjelja, 19. veljače 2017.

Punjeni hljeb

Punjeni hljeb




Pravim hljeb ali i kupujemo, posebno one koje su kao domaće izrade. Kad sam prvi put vidjela ovaj hljeb, odmah sam dobila ideju da ga napunim i eto jedan takav, vrlo ukusan recept, sa ljetnom manđom, kako mi kažemo. Mozete dodati neko meso, no i ne mora, uz salaticu i sira, ne treba vam ništa drugo.  

Sastojci

1 okrugli hljeb
2-3 paprike, ljute malo
4 rajčice
malo slanine
2 -3 češnja bjelog luka
2 jaja
4 žlice kiselog mljeka
1 mala žlica šećera
1 mala žlica soli, crnog bibera, po volji...
malo maslinovog ulja
1 suha paprika

Priprema

1.
Pripremite paprike, luk, slaninu, isecite na komadiće. Oljuštite rajčice i iseckajte na komadiće.
Stavite na ulju, nek se sve dobro proprži, stavite prvo slaninu, pa paprike, luk, rajčice, dodajte suhu izdrobljenu papriku.
Dodajte začine na kraju.

2.
Za to vrjeme, mešajući, naravno, isecite sredinu hljeba, ali ne skroz, ostavite da ima malo na dnu. Sad ako hoćete, proprzite hljeb na kockice, ja tad nisam imala vremena...


3.
Napunite hljeb, no ne skroz do gore, ostatak stavite u tanjir posebno. Izmutite jaja i kiselo mljeko i posipajte odozgo.
Premazite hljeb sa maslinovim uljem, malo.

4.
Stavite da se peće kratko, dok jaja budu gotove, nema potrebe od dugog pečenja.
Ovo je jedna vrsta ljetne manđe koje ja pravim.
Stavljena u hljeb, divna je kombinacija, hljeb poprima ljuto kiselkasti sos, mozete da makate do mile volje.

5.
Dobar apetit!

Posluživanje
Servira se toplo, može uz sira, mesa, ali i samo uz zelenu salatu, divno je. Dodatni sos će biti odličan za makanje, a ako ste proprzili hljeb iz sredine, pomešajte ga sa sosom.




Nema komentara:

Objavi komentar