Srce
Sastojci
450 gr brasna
15 gr svjezeg kvasca
200 ml vode
45 gr ulja
70 gr secera
2 zlice vrhnja za kuhanje
malo ribane kore od limuna
malo mlijeka za premazati kolac
250 gr marmelade od jagoda
Priprema
1.
Stavite brasno , secer i ribanu koricu limuna na radnu dasku . Stavite malo ugrijati vodu tek toliko da postane mlaka . U vodu izmrvite kvasac i dobro promijesajte da se otopi . U sred hrpe brasna napravite udubljenje , ulijte vodu sa kvascem , dodajte ulje , vrhnje pa zamijestite u srednje mekano tijesto .
Dobiveno tijesto mjesite otprilike 15 min dok ne postane elasticno .

2.
Stavite tijesto u brasnom posipani lonac , zarezite ga , poklopite i ostavite da raste sat i pol -dva .

3.
Kad je tijesto naraslo podijelite ga na 2 dijela.
Prvi dio razvijte ovako ....

4.
pa napravite srce ...

5.
premazite marmeladom ...

6.
valjkom za mreze napravite mrezu ...

7.
mrezu otvorite....

8.
i stavite preko srca....
.

9 . odrezite visak mreze ...

10.
od ostatka tijesta napravite dva valjka ....

11.
pa svaki stavite na svoju stranu tijesta da dobijete ogradicu . ...

12.
skarama zarezite tijesto ....
dobiveni zarez zaljepite za tijesto.....

13.

.....
14.
razvijte ostatak tijesta i cepom pravite krugove....

15.
od krugova napravite cvjetice....

16.
napravite listice ....

17.
slozite po srcu ....

18.
.....

19.
....

20.
Premazite kolac sa malo mlijeka i pecite na 180° oko 20 - 25 minuta .

21.
valjak za mreze ...

22.
....

23.
....

Nema komentara:
Objavi komentar