Srce
Sastojci
450 gr brasna
15 gr svjezeg kvasca
200 ml vode
45 gr ulja
70 gr secera
2 zlice vrhnja za kuhanje
malo ribane kore od limuna
malo mlijeka za premazati kolac
250 gr marmelade od jagoda
Priprema
1.
Stavite brasno , secer i ribanu koricu limuna na radnu dasku . Stavite malo ugrijati vodu tek toliko da postane mlaka . U vodu izmrvite kvasac i dobro promijesajte da se otopi . U sred hrpe brasna napravite udubljenje , ulijte vodu sa kvascem , dodajte ulje , vrhnje pa zamijestite u srednje mekano tijesto .
Dobiveno tijesto mjesite otprilike 15 min dok ne postane elasticno .
2.
Stavite tijesto u brasnom posipani lonac , zarezite ga , poklopite i ostavite da raste sat i pol -dva .
3.
Kad je tijesto naraslo podijelite ga na 2 dijela.
Prvi dio razvijte ovako ....
4.
pa napravite srce ...
5.
premazite marmeladom ...
6.
valjkom za mreze napravite mrezu ...
7.
mrezu otvorite....
8.
i stavite preko srca....
.
9 . odrezite visak mreze ...
10.
od ostatka tijesta napravite dva valjka ....
11.
pa svaki stavite na svoju stranu tijesta da dobijete ogradicu . ...
12.
skarama zarezite tijesto ....
dobiveni zarez zaljepite za tijesto.....
13.
.....
14.
razvijte ostatak tijesta i cepom pravite krugove....
15.
od krugova napravite cvjetice....
16.
napravite listice ....
17.
slozite po srcu ....
18.
.....
19.
....
20.
Premazite kolac sa malo mlijeka i pecite na 180° oko 20 - 25 minuta .
21.
valjak za mreze ...
22.
....
23.
....
Nema komentara:
Objavi komentar