nedjelja, 19. veljače 2017.

Srce

Srce


Sastojci

450 gr brasna
15 gr svjezeg kvasca
200 ml vode
45 gr ulja
70 gr secera
2 zlice vrhnja za kuhanje
malo ribane kore od limuna
malo mlijeka za premazati kolac
250 gr marmelade od jagoda

Priprema

1.
Stavite brasno , secer i ribanu koricu limuna na radnu dasku . Stavite malo ugrijati vodu   tek toliko da postane mlaka . U vodu  izmrvite kvasac  i dobro promijesajte da se otopi . U sred hrpe brasna napravite udubljenje , ulijte vodu   sa kvascem , dodajte ulje , vrhnje  pa zamijestite u  srednje mekano tijesto .
Dobiveno tijesto mjesite otprilike 15 min dok ne postane elasticno .


2.
Stavite tijesto  u brasnom posipani lonac , zarezite ga , poklopite i ostavite da raste sat i pol -dva .


3.
Kad je tijesto naraslo podijelite ga na 2 dijela. 
Prvi dio razvijte ovako ....


4.
pa napravite srce ...


5.
premazite marmeladom ...


6.
valjkom za mreze napravite mrezu ...


7.
mrezu otvorite....


8.
i stavite preko srca....


.

9 . odrezite visak mreze ...


10.
od ostatka tijesta napravite dva valjka ....


11.
pa svaki stavite na svoju stranu tijesta da dobijete ogradicu . ...


12.
skarama zarezite tijesto ....
dobiveni zarez zaljepite za tijesto.....


13.

.....

14.
razvijte ostatak tijesta i cepom pravite krugove....


15.
od krugova napravite cvjetice....


16.
napravite listice ....


17.
slozite po srcu ....


18.
.....


19.
....


20.
Premazite kolac sa malo mlijeka i pecite na 180° oko 20 - 25  minuta .



21.
valjak za mreze ...


22.
....


23.
....





Nema komentara:

Objavi komentar