nedjelja, 19. veljače 2017.

Čokolada i naranča=zaljubljeni par :)

Čokolada i naranča=zaljubljeni par :)



Sastojci  15 osoba

Biskvit:
4 kom bjelanjka
6 žlica šećera
4 kom žutanjka
6 žlica brašna (1/2 glatko-1/2 oštro)
3 žlice kakao praha
1/2 paketića praška za pecivo
1/2 dl ulja
1/2 dl vode
Čoko muss krema:
3 dl vrhnja za šlag Hole ili sl.
200g čokolade 52% kakaa
2 dl vrhnja za šlag-posebno izmiksanog
Parfe od naranče:
3 dl soka ocijeđene naranče
1 dl vode
100g šećera
sok od 1/2 limuna
naribana korica naranče
10g namočene želatine
1/2 l vrhnja za šlag
Glazura:
2 dl vrhnja za šlag
100 g čokolade 52% kakaa

Priprema

1.
Ispeći biskvit od svih sastojaka u kalupu fi 28 cm. Ohlađeni prelijati sokom ocijeđene naranče.
2.
Vrhnje zagrijati i dodati čokoladu, ne dozvoliti da zakipi, promješati da se čokolada rastopi. Takvu kremu ohladiti do skroz hladnog. Hladno miksati i dodati drugi dio šlaga, izmiksanog. Premazati čokoladnu kremu na biskvit.
3.
Tekućinu prokuhati sa šećerom. Maknuti s vatre i dodati nabubrelu želatinu, promješati da se razmoći i ostaviti da se ohladi, ne mora biti skroz hladno.

Takvu tekućinu dodati u djelomično izmiksani šlag, ne prečvrsti. Tu kremu izlijati na kremu od čokolade. Ostaviti da se stegne, preko noći.
4.
Torta se fila u kalupu zbog rijetke parfe kreme.
5.
Kad se krema stegnula, staviti glazuru od čokolade. Ganache lagano otopiti, ne smije biti vruće. Preliti preko kreme od naranče i ostaviti da se stegne, 10-ak minuta. Nakon toga možete maknuti obruč kalupa i po želji sa strane ukrašavati tortu.
6.
Uživajte u čoko-nara kombinaciji....


Nema komentara:

Objavi komentar