nedjelja, 19. veljače 2017.

KUPUS ČORBA

KUPUS ČORBA



Ali kada sam ja postala majka i kada sam iscrpila skoro sve ideje za kuhana jela morala sam da se probam u spremanju ove čorbe.

SASTOJCI :

– 1 glavica crnog luka,
– 1 praziluk,
-1 veća šargarepa,
– 2 čena belog luka,
– 1 kg kupusa svežeg,
– 1 kocka supe od povrća,
– 1 kašičica origana,
– 2 kašike maslinovog ulja,
– 1 L soka od paradajza (domaćeg ili kupovnog),
– 2 L vode,
– so po ukusu.

PRIPREMA :


Crni luk i praziluk sitno iseckati pa staviti u šerpu da se dinsta. Preliti maslinovim uljem i sa pola čaše vode pa dinstati 5 minuta.

Beli luk iseckati, šargarepu očistiti i izrendati pa ubaciti u šerpu sa lukom i preliti sa čašom vode. Dodati kocku supe u kašičicu origana i dinstati još 5 minuta.

Kupus sitno iseckati i ubaciti u šerpu. Naliti sa paradajz sokom i 2 L vode.

Smanjiti temperaturu na šporetu na pola i kuvati još oko 1h. Pred kraj posoliti po ukusu.

Ovoj kupus čorbu nije potrebna  zaprška, lepa i ukusna i zdrava takva kakva jeste :).

Nema komentara:

Objavi komentar