Kotlic -piletina, krompir...
Sastojci
3 luka,
4 cehna bijelog luka,
1 crvena papika,
1 mrkva,
5 krompira,
1 paradajz
komadi piletine po zelji
1 kokosija kocka za supu,
3 lovorova lista,
1kasicica crvene mljevene paprike,
sol, biber, vegeta, malo ruzmarina, malo kima, persun, celer,
1 kasicica brasna,malo kurkume
Priprema
1.
Naloziti vatru, namjestiti kotlic usuti malo ulja.Na sitno isjeci luk,bijeli luk, crvenu papriku i isprziti u kotlicu na malo ulja.
![](https://coolinarika-cdn.azureedge.net/image/91c216cf58473a02b9da4cfdb62c0695_view_l.jpg?v=9)
2.
Dodati komade piletine,i mrkvu isjecenu na sitno, isprziti i njih sa svih strana, mijesati drvenom kasikom.
![](https://coolinarika-cdn.azureedge.net/image/820a0c7152d4292d20c2deec5a45e9fc_view_l.jpg?v=9)
3.
Uliti hladne vode toliko da bude iznad piletine.Pustiti da kuha, povremeno dodavati sitnih drva ili suhih grancica na vatru.
![](https://coolinarika-cdn.azureedge.net/image/570199ee5cd78417caa5031e6ba39b62_view_l.jpg?v=9)
4.
U zdjelicu staviti lovorov list, crvenu mljevenu papriku,malo ruzmarina, malo kima, malo suhog celera, malo suhog persuna,malo kurkume.Sve to dodati u kotlic, izmijesati, dodati 1 kocku za supu, malo soli, bibera, vegete.
![](https://coolinarika-cdn.azureedge.net/image/1dc2029383206ec3c96e9a2dba85da8c_view_l.jpg?v=9)
5.
Pustiti da se piletina kuha 15 minuta a zatim dodati krompir sjeckan na cetvrtine il i vise ako je manji.Zatim dodati 1 paradajz isjecen na kockice,poklopiti i pustiti da se kuha, zatim probati i kada je krompir kuhan dodati malo brasna oko 1 kasicicu da se malo zgusne.
![](https://coolinarika-cdn.azureedge.net/image/ae42fb6f269f761a3792f4746ae591c2_view_l.jpg?v=9)
6.
Prijatno!
![](https://coolinarika-cdn.azureedge.net/image/501bd95c6b90d41cde19d813fdf287de_view_l.jpg?v=9)
Nema komentara:
Objavi komentar