utorak, 21. veljače 2017.

Kotlic -piletina, krompir...

Kotlic -piletina, krompir...



Sastojci

3 luka, 
4 cehna bijelog luka, 
1 crvena papika, 
1 mrkva, 
5 krompira, 
1 paradajz
komadi piletine po zelji
1 kokosija kocka za supu,
 3 lovorova lista,
1kasicica crvene mljevene paprike, 
sol, biber, vegeta, malo ruzmarina, malo kima, persun, celer, 
1 kasicica brasna,malo kurkume



Priprema
1.
Naloziti vatru, namjestiti kotlic  usuti malo ulja.Na sitno isjeci luk,bijeli luk, crvenu papriku i isprziti u kotlicu na malo ulja.


2.
Dodati komade piletine,i mrkvu isjecenu na sitno, isprziti i njih sa svih strana, mijesati drvenom kasikom.


3.
Uliti hladne vode toliko da bude iznad piletine.Pustiti da kuha, povremeno dodavati sitnih drva ili suhih grancica na vatru.


4.
U zdjelicu staviti lovorov list, crvenu mljevenu papriku,malo ruzmarina, malo kima, malo suhog celera, malo suhog persuna,malo kurkume.Sve to dodati u kotlic, izmijesati, dodati 1 kocku za supu, malo soli, bibera, vegete.

5.
Pustiti da se piletina kuha 15 minuta a zatim  dodati krompir sjeckan na cetvrtine il i vise ako je manji.Zatim dodati 1 paradajz isjecen na kockice,poklopiti i pustiti da se kuha, zatim probati i kada je krompir kuhan dodati malo brasna oko 1 kasicicu da se malo zgusne.


6.
Prijatno!







Nema komentara:

Objavi komentar