utorak, 21. veljače 2017.

Govedi gulas

Govedi gulas


Sastojci  4 osobe

Sastojci za gulas
500 gr junetine-govedine od plecke ili vrata
2 glavice crnog luka
1 cehno bijelog luka
zacini so,biber,vegeta,crvena paprika
1 kasika brasna
1 goveda kocka
margarin za kuhanje


Priprema

Prvo izsjeckam luk sitno, izrezem meso na kockice i u jednu serpu sa debljim dnom stavim margarin za kuhanje, i kada se istopi i zagrije stavim luk da se dinsta.Kada je luk dobro omeksao stavim crvenu papriku i sve dobro izmijesam pa zatim stavim meso i stalno mijesam par minuta.Uzmem jednu punu kasiku brasna i stavim u to sve uz stalno mijesanje oko 5 minuta, zatim naspem vrucu vodu, zacine i govedu kocku.Kada gulas provri smanjim tempreaturu i protisnem u to bijeli luk.Kuhati na laganoj vatri oko sat vremena.
Posluživanje
Gulas na ovakav nacin bude jako ukusan a luk jednostavno se pretvori u sos .Moji ukucani vole pire krompir i rizu da jedu kao prilog uz gulas a ja samo ispunjavam zelje.





Nema komentara:

Objavi komentar