četvrtak, 23. veljače 2017.

Kesten torta

Kesten torta





Sastojci

Fil od kestena
500 g kesten pirea
200 g putera
secera po ukusu
Bailey's+aroma narance (prirodna, na bazi ulja)
100 g grilijas
50 g istucanih przenih lesnika
Mascarpone fil
250 g mascarpone
1 kasika secera
aroma vanile
1 slag fix
Ostalo
2 banane+limunov sok
kesteni iz likera (mogu umesto kandirani kesteni, smao ih natopite u rumu par sati pre upotrebe)
~100 g piskota
kafa+mleko+Bailey's za natapanje piskota
Ukrasavanje
cokolada za modelovanje sa ukusom kafe
bela cokolada za modelovanje+malo zute gumpaste
1 leptir od secera

Priprema
1.
Umutite kesten pire sa puterom, aromom narance, secerom i bailey's. Odvojiti jednu trecinu i u to umesati grilijas i istucane przene lesnike.
Umutite mascarpone, secer, vanilu i slag fix.
Naseckajte banane i kestene iz likera i nakapajte limunovim sokom.
Loptasti kalup oblozite prozirnom folijom (obe polovine kalupa). U jedan kalup rasporedite deo sa grilijasom (to ce ici dole i treba da bude cvrsce), pa preko toga poslozite piskote, nakvasite ih mesavinom kafe, mleka i Baileys, pa preko toga stavite kriske banana i komadice kestena, tanko premazite mascarpone filom, pa onda fil od kestena, i tako redom dok ne ispunite kalup, isto i u drugom kalupu (fil od kestena-piskote-banane+kesten-mascarpone fil naizmenicno). Spojite polovine kalupa i omotajte sve prozirnom folijom pa stavite u frizider na nekoliko sati da se dobro stegne.

Izvadite iz kalupa, premazite sa malo preostalog fila od kestena i poravnajte. Ukrasite cokoladom za modelovanje, od one sa ukusom kafe oblikujte kupice i slazite ih, od bele sa malo dodate zute gumpaste za boju oblikujte latice i poslozite ih podnu tanjira. Latice malo podbocite aluminijumskom folijom, stegnuce se u frizideru i onda mozete ukloniti foliju. Pred samo posluzenje na vrh stavite leptira od secera.

Nema komentara:

Objavi komentar