Čokoladne kobasice
često ih spremam na ovaj način a recept je iz jednog starog kuvara :))))
Sastojci
potrebno je
250 g keksa lomljenog
200 g tamne čokolade
150 g šećera
100 g putera
3 kom jaja
2 kašičice ruma
50 g badema
5o g pastacia
50 g suvog grožđa
za posipati
po potrebi šećer u prahu Dolcela
Priprema
1.
Umutiti jaja sa šećerom i kuvati na pari da se zgusne, dodati puter i čokoladu izlomljenu na kocke i miješati da se istopi i sve sjedini.
Ostaviti smjesu da se ohladi.
Bademe i pistacje popeći malo u suvoj tavi, ohladiti i isjeckati, suvo grožđe isjeći sitno pa sve pomiješati sa lomljenim keksom.
Suve sastojke sipati u smjesu od jaja i sve dobro izmiješati
2.
Na najlon foliju istresti smjesu na 2 ili 3 mjesta pa oblikovati kobasice uz pomoć folije i ostaviti da se malo stegne smjesa
Obilno uvaljati u šećer u prahu
3.
Kad se dobro ohladi isjeći tanke kriške
Nema komentara:
Objavi komentar