četvrtak, 2. veljače 2017.

LEDENI VJETAR SA VOĆEM NAJUKUSNIJA VARIJANTA OVE PREKRASNE POSLASTICE ZA VRELO POPODNE

LEDENI VJETAR SA VOĆEM NAJUKUSNIJA VARIJANTA OVE PREKRASNE POSLASTICE ZA VRELO POPODNE


Nisam nigdje mogla naći recept za odgovarajući kalup pa sam se bacila na matematiku od recepta koji sam imala i nastao je ovaj ledeni vjetar. Recept je za kalup dimenzije 28×20.
SASTOJCI
KORE
12 bjelanjaka
300 g šećera
3 žlice octa
ukupne sastojke podijeliti na 3 dijela,tj.za 3 kore

KREMA
12 žumanjaka
2 pudinga od vanilije
5 žlica brašna
9 žlica šećera
9 dcl mlijeka
1 margarin za kolače

i još
2 banane
4 kivija
25 dkg jagoda
500-700 ml slatkog vrhnja (izmutila sam 700 ml al nisam sve potrošila tako da ne znam točno koliko je otišlo,al sve ovisi koliko mažete šlagom tortu)

PRIPREMA
1. Istući 4 bjelanjka u čvrsti snijeg i postepeno dodavati 100 gšećera. Na kraju dodati žlicu octa. Smjesu istresti u kalup na papir za pečenje i peći tj.sušiti 40ak min (mi više volimo kad je kora onako spužvasta zato je ni ne sušim dugo) .. Tako uraditi 3 puta.
2. U 7 dcl mlijeka staviti cijeli margarin i kuhati na vatri. Žumanjke, puding od vanilije, brašno i šećer razmutiti sa 2 dcl mlijeka i kad se margarin otopi a mlijeko počme kuhati, ukuhati puding-smjesu. Ostaviti da se malo prohladi.
3. Izbiti šlag, a voće narezati na ploške.

Slagati:
KORA
KREMA
JAGODE
ŠLAG
KORA
KREMA
BANANE
ŠLAG
KORA
KREMA
KIVI
ŠLAG

Ukrasiti ostatkom šlaga i voća.

Nema komentara:

Objavi komentar